Eventingsport.com

banner10.jpg
hosting menu left
hosting menu right

Reglementen PDF Afdrukken E-mail
 
Het Eventing Reglement is per Maart 2013 aangepast. 
Je vindt het volledige reglement hier
 
 
Wedstrijden in Nederland tot de klasse Z
Alle wedstrijden die in Nederland worden verreden tot het Z-niveau vallen onder de Algemene Reglementen van de KNHS. Daarnaast is er speciaal voor eventing een Eventing Reglement. 
 
Ruiters in de klasse B worden beoordeeld op stijl. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het stijl protocol, deze vind je op pagina 31 van het Eventing Reglement.
 
Kampioenschappen in Nederland tot de klasse Z
Voor deelname aan de KNHS Kampioenschappen zijn speciale kampioenschaps-reglementen opgesteld. Voor de NK's Senioren, Young Riders en Junioren zijn ook speciale reglementen, deze staan hier. Hierin zijn ook de kwalificatie-eisen per klasse opgenomen om te mogen deelnemen aan de kampioenschappen.
 
Internationale Wedstrijden & Kampioenschappen
Voor de Internationale Wedstrijden gelden de FEI richtlijnen. De reglementen van de FEI en KNHS komen op de meeste gebieden overeen, maar er zijn wel degelijk verschillen. Alle FEI reglementen, proeven en voorschriften voor Eventing vind je hier.
 
Starten in Belgie en Duitsland is goed mogelijk, maar wel beperkt door beschikbare plaatsen. Details vind je hier

Overige regels en aandachtspunten:
- Het belang van welzijn van het paard krijgt in de media veel aandacht. De KNHS Heeft hiervoor een gedragscode opgesteld. Deze kan je teruglezen in het Algemeen Wedstrijdreglement.
- Bij vervoer van je paard naar buiten de Benelux is elke keer een goedkeuring nodig. Alle informatie hierover staat hier.
- Dopingregels zijn streng en een overtreding wordt fors bestraft. Zorg er dus voor dat jij en je paard geen onnodige boetes oplopen uit onwetendheid. Hier van je alles over de doping van je paard en de doping van jezelf als ruiter. Daarnaast zijn er voor informatie over doping ook een aantal goede apps beschikbaar, waaronder die van de FEI.
 

Wedstrijden & Oefencrossen

No current events.

Twitter: @Eventingsport
website hosting main area bottom

Copyright Eventingsport.com
Eventingsport.com is een initiatief van Cheverny Management BV - KvK 30215124
www.eventingsport.com / info@eventingsport.com / 06-52344256